CONTACT 

Waarom een advocaat contacteren bij echtscheiding of relatiebreuk?

Het is belangrijk om de juiste hulp in te schakelen indien u geconfronteerd wordt met een echtscheiding. Ook indien u niet gehuwd was, is het best bij een relatiebreuk even langs te lopen bij een advocaat, zodat u het juiste advies kan vragen.
Hierbij kan u kiezen tussen een (erkend) bemiddelaar of een (gezamenlijke) advocaat.
Wilt u weten wie u het beste kan helpen? Wij geven u graag advies!

Ik wil advies

Direct advies?

In een telefoongesprek kan u al de meest dringende vragen stellen. Nadien kan u een afspraak nemen voor verder overleg en bespreking.

Ik wil gebeld worden!
Tijdens weekdagen trachten wij u binnen de 24 uur terug te bellen

Welcome!

Wie kan u nu het beste helpen bij een eventuele echtscheiding? Kiest u voor de hulp van een advocaat of toch een bemiddelaar? Het is belangrijk om hierin de juiste keuze te maken. Dit zorgt ervoor dat de echtscheiding sneller geregeld is en soepeler verloopt.  

Meer info

Welcome!

Koen en Ilse zijn zeven jaar getrouwd en hebben samen drie kinderen. De afgelopen jaren zijn zij langzaam uit elkaar gegroeid. Onlangs hebben zij samen de knoop doorgehakt. Het vat is af! Er zal iets geregeld moeten worden. Koen en Ilse kunnen nog goed met elkaar overleggen en besluiten op zoek te gaan naar iemand die hen kan helpen bij het regelen van de echtscheiding. Hun voorkeur gaat uit naar scheiden via een bemiddelaar  . Nadat ze allebei wat advies hebben ingewonnen blijkt dat het in hun situatie eigenlijk beter zou zijn om een gezamenlijke advocaat in te schakelen. Koen heeft namelijk een eigen firma, waarin Ilse ook prestaties levert. In het kader van de echtscheiding en zeker ook bij de vereffening en verdeling na de echtscheiding moeten hierdoor vooral op financieel en fiscaal gebied heel wat issues geregeld worden. Zelfs arbeidsrechtelijke elementen moeten bekeken worden. Bovendien kampt Ilse met heel wat emotionele problemen die haar verhinderen de bemiddeling een echte kans te geven. In dat geval kan een advocaat hen beiden samen helpen. Zo kan de echtscheiding wellicht toch nog in goed overleg regelen, maar wel met de zekerheid dat ook op financieel vlak alles goed geregeld wordt.

Contact