CONTACT 

Verschil tussen bemiddelaar en advocaat

Wie kan u nu het beste helpen bij een eventuele echtscheiding? Kiest u voor de hulp van een advocaat of toch een bemiddelaar? Het is belangrijk om hierin de juiste keuze te maken. Dit zorgt ervoor dat de echtscheiding sneller geregeld is en soepeler verloopt.

Ik wil advies

Alvorens de keuze te maken voor bemiddeling is het belangrijk na te gaan of er, ondanks de relatieproblemen, nog goed overleg mogelijk is tussen jullie. Willen jullie de echtscheiding samen regelen?

Als jullie beiden positief kunnen antwoorden op deze vraag kan je ervoor kiezen om een erkend bemiddelaar te contacteren. Een bemiddelaar gaat samen met jullie trachten te komen tot de best mogelijke overeenkomst. Jullie inbreng is hierin het belangrijkste en alleen indien jullie erin slagen rekening te houden met elkaars belangen en waarden, zullen jullie erin slagen er samen goed uit te komen.

Uiteraard kan u ook er ook voor kiezen om de echtscheiding te laten uitwerken door één gezamenlijke advocaat. Ook hier gaan jullie samen op consultatie en zal getracht worden afspraken te maken. Het grote verschil is dat een advocaat meer aandacht zal besteden aan de juridische aspecten. Indien er heel wat financiële belangen zijn, is de tussenkomst van een advocaat meestal aangewezen. Ook wanneer een van de partners een eigen onderneming heeft uitgebouwd gedurende het huwelijk, zal een meer juridisch-financiële insteek dikwijls de meest praktische zijn.

Maar ook wanneer de emoties nog te zeer in de weg staan aan een gedragen oplossing die jullie beiden kunnen ondersteunen en een van beiden of de beide partners de echtscheiding toch al willen aanvangen, is de tussenkomst van een advocaat, eventueel zelfs een voor elke partner noodzakelijk

Direct advies?

In een telefoongesprek kan u al de meest dringende vragen stellen. Nadien kan u een afspraak nemen voor verder overleg en bespreking.

Ik wil gebeld worden!
Tijdens weekdagen trachten wij u binnen de 24 uur terug te bellen